Sumber : koleksi1001resepi
Rasanya lemak manis tapi tidak terlalu manis
Kuantiti tepung jagung yang digunakan sudah cukup
untuk rasa sedikit crunchy
Biskut ni merupakan biskut tradisional Scotland
Biasanya dimakan time Christmast and New Year
Sangat sesuai dimakan time petang bersama teh o
ingredients
225g butter
1/2 cawan gula caster
2 cawan tepung gandum
100g tepung jagung
secubit garam
preheat oven to 170°C
cream butter, garam dan gula hingga kembang dan fluffy...dalam 10 minute atau boleh guna food mixer
ayak tepung dan tepung jagung ke dalam butter mixture tadi...gaul cepat supaya semua bahan supaya semua becampur....tetapi jangan over mix.
uli doh sikit (jangan terlebih uli)
roll doh hingga ketebalam 1 cm dan cucuk-cucuk permukaan dengan garfu...potong segi empat panjang seperti foto atas atau terap dengan acuan pilihan anda...
letak atas baking sheet dan bakar selama 25 minit
keluarkan dari oven dan taburkan dengan sikit gula caster
No comments:
Post a Comment